Γκρίζες Ζώνες


Γκρίζες Ζώνες


Συγγραφή: Ευάγγελος Δ. Κεπενές (Αύγουστος 16, 2020, 13:52)
Άνωθεν και Θύραθεν σοφία

Ο ιδιωματισμός «Γκρίζες Ζώνες» είναι επινόημα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και δηλώνει την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησάκια και ύδατα του Αιγαίου πελάγους. Την ίδια τακτική του «Γκριζαρίσματος» της μόνης Αλήθειας που είναι ο Χριστός και του ρήματός Του «Εγώ ειμί η Αλήθεια», μεταχειρίστηκαν και οι φιλόσοφοι πατέρες της «Ορθοδοξίας» οι οποίοι πέτυχαν την σύγκλιση της ανθρώπινης σοφίας με την Θεία αλήθεια και εποχούμενοι στο άρμα της «θεολογίας», ανακήρυξαν την σύζευξη τους ως «Αλήθεια», κάμπτοντας στην συνέχεια κάθε αντίδραση.

Ο όρος «θεολογία» ή «θεολογική άποψη / θεωρία» δεν ορίζει την «Αλήθεια» αλλά το αποτέλεσμα της σύγκλισης του «Μύθου» και της «Θείας αποκάλυψης»

Έτσι μυθολογικές , γνωστικές και λοιπές δοξασίες, εκλαμβάνονται έκτοτε από το Χριστιανισμό, ως βιβλικές αλήθειες. Την ίδια τακτική ακολουθούν και σύγχρονα «Θρησκευτικά ιδρύματα» όπως αποτυπώνεται και στις αντιφατικές ιδρυτικές τους διακηρύξεις.

Από γραπτή διακήρυξη (καταστατικό), αυτοδιαφημιζόμενου και καυχώμενου σύγχρονου θρησκευτικού ιδρύματος, μαθαίνουμε ότι αυτό, δογματικά, αποδέχεται όλα τα άρθρα του γνωστικού συμβόλου της Πίστεως, όπως το θέσπισαν οι 318 Πατέρες, για να ξεχωρίζουν οι αιρέσεις από την Εκκλησία που ορθοτομεί τον λόγο του Θεού. Πιστεύει στην Αγία Τριάδα, Πατέρα, Υιό και Πνεύμα Άγιο, Τριάδα Ομοούσιον και Αχώριστον. Έχει σαν καταστατικό της την Καινή Διαθήκη, το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και πιστεύει ότι όλη η Αγία Γραφή (39 κανονικά βιβλία της Π.Δ. και 27 βιβλία της Κ.Δ.) είναι Θεόπνευστος και ωφέλιμος. «πσα γραφ θεόπνευστος κα φέλιμος πρς διδασκαλίαν, πρς λεγχον, πρς πανόρθωσιν, πρς παιδείαν τν ν δικαιοσύν, να ρτιος το Θεο νθρωπος, πρς πν ργον γαθν ξηρτισμένος.»

ΠΗΓΗ

Όταν οι Απόστολοι κήρυξαν, τον πρώτο αιώνα, δε γνώριζαν ουδέν περί «τριαδικού δόγματος» και «συμβόλου πίστεως» αλλά έπειθαν τους Εβραίους εις τα περί του Ιησού από τον Νόμο του Μωυσή και τους Προφήτες. Η διακήρυξη αυτή των σύγχρονων «σωτηριολόγων» είναι αποδοχή του θεολογικού-φιλοσοφικού γκριζαρίσματος της «Αλήθειας». Είναι αντιφατική αποδοχή και εξισώνει το Θεϊκό και το ανθρώπινο, καταργώντας την αποστολική διδαχή που λέει:

«Προσέχετε μήπως υπάρξει κάποιος που σας αρπάξει σαν ΛΑΦΥΡΟ [του] με τη φιλοσοφία και [με τη] μάταιη απάτη κατά την παράδοση των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και όχι κατά Χριστό.» (Κολ. 2:8)

Κάθε γραπτή «γκρίζα» θρησκευτική διακήρυξη, από φιλόδοξους ιδρυτές «μεταποστολικών κινημάτων» δημιουργεί ένα διαφορετικό καθεστώς και μία διάκριση «πιστών» που μοιραία για να επιβιώσει κατατρέχει στον αυταρχισμό. Κατά συνέπεια, τα όποια καθεστώτα, γεννούν αντικαθεστωτικούς και έτσι το κυνήγι των μαγισσών διαιωνίζεται.


Συμπέρασμα

Ας μη γινόμαστε λάφυρο των θρησκειών και των ανθρώπινων φιλοδοξιών, ας θυμηθούμε τις προτροπές της Γραφής της ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

«Και τώρα σας παραθέτω [προς φύλαξη] στο Θεό και στο λόγο της χάρης του, σ’ αυτόν που δύναται να [σας ] οικοδομήσει και να [σας ] δώσει την κληρονομιά ανάμεσα σε όλους τους αγιασμένους.» (Πράξ. 20:32)

Ο Ιησούς να σας ευλογεί

<< Επιστροφή στην Αρχική σελίδα